Friday, May 30, 2014

[TIPS] Sarapan Pagi dengan Indeks Glycemik Yang Rendah

Mari kita ikut tips untuk sarapan pagi dengan Indeks Glisemik Yang Rendah.

1) MULAKAN HARI DENGAN PENGAMBILAN JUS DAN BUAH-BUAHAN


 Buah-buahan membekalkan banyak nutrien  penting seperti Vitamin C dan serat yang baik serta membantu penyerapan nutrien seperti zat besi.
Jus dan buah-buahan yang mengandungi Indeks Glycemik yang rendah ialah;

  • Kiwi                                           
  • Mangga
  • Nanas
  • Pisang
  • Anggur
  • Oren
  • Epal
  • Pear
  • Ceri
  • Lobak merah
2) MENGAMBIL SUSU ATAU YOGURT
Pengambilan susu dan yogurt di dalam sarapan pagi adalah amat baik untuk kesihatan kerana dapat membekalkan kalsium.Selain itu, ia juga mengandungi Indeks Glycemik yang rendah.
Boleh juga mencuba ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) yang sememangnya mempunyai Indeks Glycemik yang rendah.


3)MENGAMBIL BIJIRIN
Bijirin amat baik kerana mengandungi vitamin B dan serat yang tinggi.Pengambilan bijirin di dalam sarapan adalah perlu untuk menjamin kesihatan berterusan.



4) PENGAMBILAN ROTI
Roti wholemeal adalah dibolehkan jika seseorang itu masih berasa lapar walaupun sudah bersarapan pagi.


MAKLUMAT LANJUT dan MENDAPATKAN produk Shaklee
hubungi

MAS NEZA
016-607 3849

No comments:

Post a Comment